Toekomstdroom: wonen in Utrecht

Door annepost

Vandaag wil ik jou meenemen in mijn toekomstdroom die ik al van jongs af aan heb, namelijk wonen in Utrecht. Mijn liefde voor deze stad is ontstaan toen mijn oppasser van vroeger vertelde dat zij op kamers woonde in Utrecht. Het klonk altijd als dé grote stad. 

Wonen in Utrecht

Drie-en-een-half jaar geleden besloot ik mijn stadsdroom te volgen en naar het levendige Utrecht te verhuizen. Dit was voor mij heel blanco: ik had namelijk wel een kamer gevonden, maar ik had nog geen baan en kende er niemand. In het begin vond ik het zwaar, want ik vond het eng om nieuwe dingen te doen en nieuwe mensen te leren kennen. Dit is voor mij dan ook een persoonlijk doel waar ik altijd mee bezig ben. Ik vind het namelijk belangrijk om bezig te zijn met persoonlijke ontwikkeling en om uitdagingen aan te gaan.

Later wanneer ik groot ben 

Nu ik mijn eerste toekomstdroom waargemaakt heb, vind ik het leuk om na te denken over andere dromen. In een andere blog vertel ik over mijn interesse in karakteristieke steden. Utrecht staat echt vol met dit soort huizen, mooie straatjes en oude lantaarnpalen. In de zomer worden de voortuintjes in dit soort straatjes omgetoverd tot kleine terrasjes. De mensen die daar wonen borrelen bijna altijd bourgondisch buiten. Ik vind dit heerlijk om te zien. Mijn nieuwe toekomstdroom is dan ook om –later wanneer ik groot ben– in één van mijn lievelingsstraatjes te wonen. En het lijkt mij dan zó leuk om met al mijn gezellige huidige flatgenoten in zo’n straat te wonen. 

Studio-Anne-Post-Blog-Toekomstdroom-Wonen-in_utrecht

Leuke wijken in Utrecht 

Mocht je een keer in Utrecht zijn en ook dit soort huisjes en straatjes willen ontdekken? Zelf vind ik de wijken ‘Wittevrouwen’, ‘Vogelenbuurt’, ‘Oudwijk’ of ‘Zeeheldenbuurt’ het mooist. Deze wijken staan vol met een mix van herenhuizen, grachtenpanden en jaren 30 of arbeidshuisjes. Ook zijn er veel leuke lunchrooms of cafés waar je koffie of taart (to go) kunt halen. Enjoy! 

Meer informatie 

Ben je benieuwd naar meer verhalen over het waarmaken of behalen van mijn toekomstdromen? Of ben je benieuwd naar beeldblogs van Utrecht of juist van andere steden? Houd dan mijn Instagram of mijn website in de gaten voor nieuwe blogs. Tot snel! 

Je vindt misschien ook leuk: